V Prešovskom kraji čaká na výmenu takmer 60 tisíc áut so starými

24.07.2004 Celý región

Riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu PZ SR v Prešove Juraj Dravecký nevidí situáciu okolo výmeny starých ešpezetiek za tabuľky s evidenčnými číslami ak...
Riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu PZ SR v Prešove Juraj Dravecký nevidí situáciu okolo výmeny starých ešpezetiek za tabuľky s evidenčnými číslami ako dramatickú. Na tlačovej konferencii v Prešove 23. júla informoval, že do konca roka má túto povinnosť splniť ešte takmer 60 tisíc majiteľov takýchto vozidiel. Nie je to však dôvod k panike.

Argumentoval tým, že \"dopravné inšpektoráty boli posilnené, boli rozšírené stránkové dni a celá rada ďalších opatrení na to, aby celá agenda bola do konca roka zvládnutá\". Rozlíšili napr. vybavovanie právnických a fyzických osôb vlastníkov áut a skúšky v autoškolách presunuli na sobotu, aby pracovníci inšpektorátov boli počas týždňa k dispozícii len pre túto agendu. Očakáva, že nakoniec výmenu neprídu ani všetci dotknutí majitelia realizovať, a tým bude ich automobil od 1. januára 2005 vyradený z prevádzky \"z moci úradnej\". Takéto poznatky majú policajti už z čias, keď bola povinná výmena označení na motocykloch a asi 50 percent ich držiteľov túto povinnosť nesplnilo.

\"Chcel by som požiadať tých, ktorí majú motorové vozidlá označené tabuľkami s evidenčným číslom so slovenským znakom, že tieto platia, nie sú časove obmedzené, a preto úplne stačí až túžia po tabuľkách s evidenčným číslom s euroznakom, aby si ich prišli vymeniť na budúci rok, \" vyzval motoristov. Tým nebudú komplikovať situáciu.
Dravecký tiež informoval, že pracovníci dopravných inšpektorátov nerešpektujú počínanie nekalých skupín občanov, ktoré si vyrábali a vyrábajú vlastné \"poradovníky\" čakateľov na vybavenie výmeny.
(jj)
 

Vyberte región

mark